<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво е общот...

Протест пред ВСС срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор (видео и снимки)

25 Юли 2019
0 2784

Протест срещу номинацията на заместник главния прокурор Иван Гешев за поста главен прокурор започна в 9 ч тази сутрин пред сградата на Висшия съдебен съвет в центъра на столицата.

 

 

""

 

 

 

КОЙ Е ИВАН ГЕШЕВ И КАК СЕ ПРЕВЪРНА В СИГУРЕН НАСЛЕДНИК НА ЦАЦАРОВ

 

 

 

""

 

 

Демонстрацията е под мотото "Да спрем Гешев – новата бухалка" и е организирана от "Демократична България". Пред протестиращите бившия правосъден министър Христо Иванов настоя да бъде оттеглена кандидатурата на Гешев поради "непригодност" на кандидата с отговорната длъжност. Искането си те ще внесет официално във ВСС.

 

 

""

 

ИВАН ГЕШЕВ – НОВИЯТ ПИНОКИО

 

 

Според инициаторите на протеста Гешев не трябва да бъде наследникът на Сотир Цацаров, защото "затри делото КТБ, подлага хора на брутални унижения и е в разрез с обществения интерес". От политическото обединение са убедени, че ако бъде избран Иван Гешев, няма да се случи така желаната реформа в Прокуратурата.

 

 

 

""

 

 

От партията призоваха министъра на правосъдието Данаил Кирилов да издигне друга кандидатура, за да има състезание за поста.

 

 

БИСЕРИТЕ НА ИВАН ГЕШЕВ, КОЙТО КАЦА НА ЛУНАТА С ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

 

 

Контрапротест отново до сгрдата на ВСС пък иска оставката на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и подкрепя кандидатурата на Гешев за обвинител №1. Двата протеста влязоха в словесни нападки и се стигна до блокада на трамвайната линия. Районът се охранява от полицията.

 

 

 

""

 

 

Иван Гешев е единственият засега кандидат за поста. Преди дни той обяви, че не се срамува да го определят като протеже на Сотир Цацаров, защото той бил "най-успешният главен прокурор до момента". Изказването му дойде ден, след като стана ясно, че е единственият кандидат за следващ главен прокурор на страната. Номинацията противоречи на заявлението му от април месец, че с 99,9% сигурност няма да се кандидатира за поста.

 

 

""

 

 

Гешев обяви, че е приел кандидатурата, защото не е искал да излъже огромното доверие, което му е било гласувано чрез номинацията от цялата прокурорска колегия от 11 души. По думите на Гешев, в момента Прокуратурата е в най-добрата си кондиция от когато и да е.

 

 

 

Източник: Offnews, Dir.bg, Facebook

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции