<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83271" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спад на новит...

Проф. Александрова: Няма проблем с безопасността на “AstraZeneca” при по-възрастните, а с ефективността ѝ (видео)

07 Февруари 2021
0 398

„Не говорим за безопасността на ваксината на „АстраЗенека“, тъй като тя има добър профил на безопасност. Говорим за това колко е ефективна. Няма да има по-страшни странични ефекти при по-възрастните хора. Просто няма категорични данни каква точно защита може да осигури за тях“. Това каза проф. Радостина Александрова в предаването “Тази неделя” по bTV.

„Има 4 клинични изследвания на тази ваксина – едно във Великобритания, едно в Бразилия и две в Южна Африка, но последните две не са включвали достатъчно хора, тъй като тогава в африканската страна не е имало достатъчно случаи на коронавирус“, посочи тя.

България няма да ограничи употребата на ваксината на AstraZeneca при хора над 55 години (видео)

И добави: “Данните се актуализират непрекъснато, защото се включват все повече хора. Работи се много в посока всяка една ваксина да бъде максимално добре изследвана. Колкото повече наблюдения има, толкова повече статистически достоверни ще са данните”.

Проф. Александрова: Няма проблем с безопасността на  &#8220;AstraZeneca&#8221; при по-възрастните, а с ефективността ѝ (видео)

Що се отнася до комбинацията от дози на различни ваксини, вирусологът даде примери, когато такова смесване е било ефикасно като при полиомиелитът, но отбеляза, че има и други казуси с бактериални болести, където не е било успешно.

Проф. Александрова не изключи възможността търсеният процент от 70% имунизирано население да се промени и за постигане на колективен имунитет срещу вируса да е нужна имунизацията на повече хора.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции