<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 180 случа...

Проф. Кантарджиев: изпуснаха се нещата с коронавируса (видео)

05 Юли 2020
0 6536

“Изведнъж се изпуснаха нещата с коронавируса у нас”, смята директорът на Националният център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб професор Тодор Кантарджиев. Увеличението на случаите обаче не се дължи единствено на по-заразните мутации. Нито пък на повечето тестове, допълни професорът, цитиран от bTV .

Проф. Кантарджиев: изпуснаха се нещата с коронавируса (видео)

„Ръстът е в държавите, които не спазват мерките, където народът не слуша специалистите, а самозванците. Лично мене ме притесняват тези стойности. Май месец бяхме държавата с най-контролирана инфекция. Изведнъж нещата се изпуснаха. По религиозни, по спортни причини. И дискотеките на закрито. Не съм за тези мерки“, смята проф. Кантарджие

Според нови изследвания, у нас циркулират 35 щама на COVID-19, обяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативния щаб.

Настоящият щам на Covid-19 e oт три до шест пъти по-заразeн от първоначалния, сочи изследване

„Значителна част от щамовете вече имат придобитата мутация, която ги прави повъзприемчиви. Могат да заразят повече хора“, казва Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев: изпуснаха се нещата с коронавируса (видео)

„Хората и мерките се отпуснаха, а това води до заболяване на рисковите групи“, твърди и пулмологът д-р София Ангелова. “Пациентите с хронични заболявания, особено с белодробни, не бива да прекъсват терапията си.”

„Нека да не се струпват хората. Нека да използват лятото, за да каляват своя организъм с водата и слънцето. Изключително важни са маските в затворено помещение“, съветва специалистката по белодробни болести.

Нови 180 случая на Covid-19 у нас, близко до рекорда от вчера

Специалистите все още не могат да прогнозират, какво ще е поведението на вируса, когато температурите у нас се повишат трайно.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    05 Юли 2020

    Тестовете са лъжа, не трябва да се броят заразените. Те нямат значение никакво.Болните са нищожно малко и те се лъже че са Ковидни, те са от старост и от слабост.медицинските специалисти не трябва да се слушат защото те печелят от разпространенито на лъжливистрахове за болести, заразявания и епидемии.Това е психопатия, параноя и рапространение на страхова невроза сред жените и по-слабите психически мъже.

Реакции