<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Публичното изслушване на свидетели за импийчмънт на Тръмп започва

13 Ноември 2019
0 413

Във Вашингтон днес започват първите открити изслушвания на ключови свидетели по разследването за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише Клуб Z.

 

Припомняме, че седмици наред при закрити врата в продължение на часове бяха изслушани в Конгреса ключови свидетели по случая. Сега първи ще говори американският шарже д'афер в Киев Бил Тейлър, който беше и един от изслушаните при закрити врата. Изслушването му ще бъде пред комисията по разузнаване в Камарата на представителите.

 

"ОПОРНИТЕ ТОЧКИ" НА ТРЪМП ЗА СКАНДАЛА С УКРАЙНА ПО ПОГРЕШКА БЯХА ПРАТЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУ ПРОТИВНИЦИ

 

Именно неговите показания през октомври бяха сред онези, които най-силно затвърдиха подозренията за шантаж на Тръмп спрямо Украйна.

 

Демократите обвиняват президента Тръмп, че е злоупотребил с президентските правомощия, като е упражнил натиск над Украйна заради своите собствени изборни интереси. В центъра на аферата е телефонният разговор на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски на 25 юли. Смята се, че тогава Тръмп поискал от украинския си колега да насочи вниманието си върху бившия вицепрезидент на САЩ, демократа Джо Байдън, който е в добри позиции да се изправи срещу него на президентските избори догодина.

 

Вероятно Тръмп по това време е обвързал размразяването на американска военна помощ за Украйна в размер на 400 милиона долара с открито обявяване от Киев, че ще разследва по-специално бизнес делата на сина на Байдън – Хънтър, работил от 2014 г. до 2019 г. в голяма украинска газова компания.

 

УКРАИНСКАТА АФЕРА. ЩЕ СВАЛЯТ ЛИ ТРЪМП?

 

Държавният глава вече определи изслушванията като "маскарад" и се зарече да потърси реванш на изборите догодина.

 

Подобна процедура не е имало в САЩ от над 20 години. Последно това се случи покрай "аферата Люински", засегнала президента демократ Бил Клинтън.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции