<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Отва...

Пускат пак “зелените коридори” за масова ваксинация с условие (видео)

28 Февруари 2021
0 641

От днес се възстановяват т.нар. „зелени коридори“, с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV.

Това става със заповед на председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, изпратена с указания до председателите на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров и до директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини. С оглед заповедта ваксинирането ще става при личните лекари, а не в пунктовете на РЗИ.

Пускат пак &#8220;зелените коридори&#8221; за масова ваксинация с условие (видео)
Снимка: БулФото

Решението дойде след посещение на премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в реновираното детско отделение на спешната болница “Пирогов”.

“Ако има чакащи на “Пирогов”, ВМА и пред големите болници, пуснете зеления коридор да мине днес за хората”, каза на място Борисов.

Пускат пак &#8220;зелените коридори&#8221; за масова ваксинация с условие (видео)

Борисов се шегува с Балтов и Ангелов в детското на “Пирогов”: “Те всички имат нужда от хранене, Вие също като гледам!” (видео)

Мярката цели изразходването на препаратите за ваксиниране, които са останали неизползвани от представителите на целевите груби по фази I – V. Заради забавяне на доставките на заявените дози ваксина от компанията AstraZeneca от 25.02.2021 г. до 28.02.2021 г. ваксинацията на лица извън приоритетните групи от фаза I – IV беше временно преустановена.

С решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния ваксинационен план, като се допусна, по изключение и при налични достатъчно количества ваксини срещу Covid-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се имунизират и лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V. Заради забавяне на доставките на заявените дози ваксина от компанията AstraZeneca от 25.02.2021 г. до 28.02.2021 г. ваксинацията на лица извън приоритетните групи от фаза I – IV беше временно преустановена.

Стабилно нараства броят на постъпилите в болница с Covid-19

Пускат пак &#8220;зелените коридори&#8221; за масова ваксинация с условие (видео)
Снимка: БулФото

Днес в страната бяха доставени 52 800 дози от оксфордската ваксина, което позволява възстановяване в цялост на ваксинационния процес. Регионалните здравни инспекции вече са получили разпределените им дози.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции