<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Путин постави "неумолим ултиматум" на България за "Турски поток"

05 Декември 2019
0 305

Tвърдението на Владимир Путин, че България бави строежа на "Турски поток", който премиерът Бойко Борисов нарича "Балкански поток", се превърна във водеща тема на много руски издания, пише Клуб Z.

 

Вестник "Комерсант" нарича "неумолим ултиматум", поставен на българските власти, вчерашното изявление на руския президент за газопровода "Турски поток". Държавният глава заяви, че България "очевидно под външен натиск" умишлено бави продължението на "Турски поток" на своя територия.

 

РУСИЯ ИСКА ОТ БЪЛГАРИЯ ГАЗЪТ ПО "ТУРСКИ ПОТОК" ДА ТРЪГНЕ ОТ ЯНУАРИ

 

Той каза, че ако България се откаже от проекта, Русия ще успее да намери други варианти за доставка на газ в Южна Европа. Изявлението бе направено на обща пресконференция в Сочи след разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

 

Според "Московский комсомолец", руският президент е разтревожен от странното поведение на България. А "Ведомости" цитира Путин, според който България проваля плановете на "Газпром" да пренасочи от началото на 2020 г. част от газа, транзитиран през Украйна, в новата тръба, предназначена за износ на горивото.

 

"ТУРСКИ ПОТОК" У НАС ЩЕ СЕ СТРОИ ОТ АРАБСКИ КОНСОРЦИУМ

 

Руските медии отбелязват, че българският премиер Бойко Борисов отговори на Путин. Той разчита България да убеди Русия, че е сигурен транзитьор за руския газ.

 

ЩЕ ИМА ЛИ "ПОБЪЛГАРЯВАНЕ" НА "ТУРСКИ ПОТОК"?

 

Министър-председателят обясни, че газопроводът се изгражда със средна скорост пет километра на ден. Той обясни забавеното започване на процеса с провеждането на задължителни процедури.

 

Борисов вече изрази надежда до края на идната година газопроводът да заработи и Владимир Путин лично да види строежа догодина, добавят руските издания.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции