<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42490" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намалиха при...

Първият ден от болничния ще се плаща, успокои Бойко Борисов (видео)

19 Ноември 2019
0 3766

Днес изведнъж се оказа, че първият ден от болничния ще се плаща. "Няма такова предложение, няма и да има", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Дарик".

 

След като синдикатите заплашиха с протести и с оглед на нарастващото обществено недоволство по темата, Борисов явно отново реши да вземе нещата в свои ръце и да успокои народа. 

 

 

ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ? (ВИДЕО)

 

 

"Опасявам се хотелиерите в Северна Гърция да не се вдигнат на масов протест. Не може в България на всеки, който си вземе болничен, полицай да го проверява болен ли е, защото масово се лъже с това. Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента", каза още Борисов.

 

 

""

 

 

„Работодателите казват, че работниците им си взимат болничен и отиват някъде. Или по-лошо, отиват да работят на друго място. На тяхно място трябва да се назначи някой, за да не спира производството и става огромен проблем. На Съвета за тристранно сътрудничество и със синдикатите ще се обсъжда този проблем”, добави премиерът. 

 

ДОКТОР ПРОДАВА ФАЛШИВИ БОЛНИЧНИ ЗА 250 ЛЕВА

 

"Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се продължава така. Не може да се толерират тарикати. Затова не се съгласих и няма да се входира, да наказваме истински болния заради тарикатите. Всички ние трябва да се борим. Дори и медиите, както с Пазарджишката болница. Трябва да ги изловим и това да стане изключение, а не правило. Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима”, коментира още Борисов.

 

 

""

 

 

Той добави, че проблемите с болничните, ТЕЛК-овете и фалшивите инвалидни пенсии ще бъдат обсъдени на Тристранен съвет. „Всички се радваме, че индустрията, икономиката и БВП нарастват. Само че пределите на работещите хора имат лимит. Не може да оставим 2 милиона да работят максимално, а останалите покрай тях да се измъкват. Гръцките хотелиери ще протестират повече от синдикатите, ако приемем такова решение”, смята министър-председателят.

 

 

Източник: Дарик

Видео: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции