<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Работодател във Враца изплаща обезщетение в жълти стотинки

19 Април 2018
0 3409

Когато ресторантът „Дома на техниката“ във Враца фалира, шефът Георги Крумов, известен в града с прякора си Жоро Саламчето, решава да освободи персонала без предизвестие и без обезщетение – по взаимно съгласие. 

 

"Георги Крумов дойде в заведението, в което работехме и ни съобщи, че вече сме безработни," казва Иван Петров, един от уволнените. 

 

Работниците решават да отстояват правата си и да искат обезщетение за неспазеното предизвестие. Така те получават осем кофи пълни с жълти стотинки на стойност 800 лв., които работодателят им дължал след фалита на фирмата. 

 

""

 

На въпроса защо по този начин им е платил, Георги Крумов отговаря, "Ами такива пари имах, с такива разполагах…. и събрах да им платя обезщетението, което те искаха от мен и им го платих в монети от по една и две стотинки." 

 

"Получих част от обещетението си, което чаках повече от два месеца в кофи от сирене на монетки от по едва и две стотинки," казва Теодора Бечева, която работела като сервитьор в ресторанта. "Не че не са пари, но просто начина, по който ми бяха дадени… унижително е."

 

Защо точно в кофи? "Ми…удобно за носене," добавя Крумов. 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции