<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Радан Кънев сезира Прокуратурата заради "заграбване" на ТЕЦ-Варна от Ахмед Доган

15 Април 2019
0 1783

Радан Кънев обяви, че ще сезира прокуратурата и евроинституциите заради проблемите около Пристанище "ТЕЦ Варна", свързани с дейността на почетния лидер на ДПС Ахмен Доган, съобщава Mediapool.

 

Ето какво написа във фейсбук-профила си водачът на листата на Демократична България и зам.-председател на ДСБ:

 

""

 

През септември миналата година се разбра, че само срещу 3500 лв. Ахмед Доган е овладял втората по инсталирани мощности електроцентрала в страната – ТЕЦ "Варна", чийто капитал е над 85 млн. лв. Сделката за "ТЕЦ "Варна" е постигната в края на юли 2018 г., като децата на бившия транспортен министър Данаил Папазов от назначеното от ДПС правителство на Пламен Орешарски – Станислав и Ивелина, са продали част от своите дялове във фирмата "Сигда", която в края на 2017 г. купи от чешката ЧЕЗ електроцентралата. Доган е платил 1800 лв. на Станислав Папазов за 36 на сто от акциите на "Сигда" и 1700 лв. на Ивелина Папазова – за 34 на сто, и така вече притежава 70 процента от собственика на ТЕЦ "Варна".

 

В последно време има сигнали, че Доган се опитва да разшири бизнес експанзията си по морето. Според публикация на в. "Капитал" почетният председател на ДПС възнамерява да изгради пристанище на мястото на въглищния терминал на ТЕЦ "Варна", като най-вероятно бъдещият порт ще поеме част от товарите на държавното пристанище.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции