<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56463" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Синът на Арме...

Радев потърси сметка за избирателните действия на прокуратурата (видео)

12 Февруари 2020
0 1037

Президентът Румен Радев отправи остра критика както към премиера Бойко Борисов и подопечните му служби, така и към главния прокурор Иван Гешев заради скандала с разпространените записи на телефонни разговори с предполагаемо участие на държавния глава, пише Сега.

 

 

“Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи “проспаха” водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на Търговския регистър, хакерските атаки в НАП, хазарта? Проспаха ги, при положение че имат присъствие в ресорните комисии за контрол. Проспаха това, че плащаме самолети четвърто поколение по-скъпо от самолети пето поколение. Това, че имаме протоколи на важни комисии с невярно съдържание, на основата на които се взимат важни държавни решения”, заяви в брифинг пред медиите президента. 

 

 

“ИМА ВИСОКА СТЕПЕН НА ВЕРОЯТНОСТ РУМЕН РАДЕВ ДА Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ”, ОБЯВИХА ОТ ПРОКУРАТУРАТА

 

 

“Остава и друг въпрос – защо главният прокурор вижда престъпност и корупция навсякъде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджетът от първо лице?”, попита президентът и обърна внимание, че все по-рядко Борисов и кабинетът възлагат обществени поръчки. Така парите за изпълнението на държавните инвестиции се дават без публичност. 

 

 

Радев потърси сметка за избирателните действия на прокуратурата (видео)

 

 

Записите, които прокуратурата разпространи на 28 януари, бяха от телефонен разговор на президента с командира на Военновъздушните сили, в който двамата обсъждат как да се отговори на КПКОНПИ за назначаването на сегашната съпруга на държавния глава Десислава за пиар във ВСС през 2014 г.

 

 

ЗАЩО РАДЕВ “СНЕ ДОВЕРИЕ” ОТ БОРИСОВ: ОТГОВОРЪТ ИДЕ ОТ САЩ?

 

 

В сряда президентът Радев участва в дискусия в Лесотехническия университет, посветена на научните подходи за опазване на природата и борбата с климатичните изменения.

 

 

 

Източник: Сега

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции