<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73727" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Politico": Българ...

Радев: Проблем на държавата е, че се приемат нефелни закони (видео)

17 Септември 2020
0 1713

“Проблемът на държавата е, че се приемат нефелни закони, а тези, които ги правят, се крият от хората.” Така президентът Румен Радев коментира вчерашното напрежение във и покрай сградата на парламента.

Припомняме, че Мая Манолова и представители на инициативата “Системата ни убива” отказаха доброволнo да напуснат сградата и вечерта бяха изведени насила от служители на НСО.

Изкарват със сила протестиращите майки от НС (видео)

Радев: Проблем на държавата е, че се приемат нефелни закони (видео)
Снимка: Стопкадър от видеото на Изправи се.бг

Радев отбеляза, че категорично ще наложи вето върху приетите от парламента промени в Изборния кодекс, заради оставената възможност за гласуване с хартиени бюлетини, което оставя вратичка за манипулации.

Според него с този текст се обезсмисля инвестирането в машини за гласуване.

Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, смята още Румен Радев. По думите му протестът се радикализира и това било нормално.

„Всяко протакане задълбочава кризата. Управляващите се опитват да направят така, че да повлияят на изборите”, заяви Радев.

„България е част от Европа. Показателно е, че дебатът за състоянието на демокрацията и върховенството на закона се води в Европейския парламент, докато българският парламент отрича съществуването на проблем”, коментира президентът. И отново поиска оставките на кабинета и главния прокурор.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции