<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40274" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Разбиха ферма за робски труд и нечовешко третиране на проблемни младежи в Румъния

29 Август 2019
0 2243

Задържаха служители на младежки център в Румъния, в който са се превъзпитавали германски тинейджъри. Те са обвинени в незаконна експлоатация на младежите, които официално са били в центъра по социална програма, пише Mediapool.

 

ОСИНОВЕНИ В САЩ БЪЛГАРЧЕТА ЖИВЕЕЛИ 7 ГОДИНИ В ТОРМОЗ И НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ (ВИДЕО)

 

 

Спасени са четирима непълнолетни младежи от "робските условия". Прокурорите твърдят, че в рамките на така наречения "Проект Марамуреш" деца на възраст между 12 и 18 години са били принуждавани да "полагат изтощителен физически труд" и са били третирани по "унизителен и неподходящ" начин във фермата и в няколко домакинства в село Визеу де Сус, окръг Марамуреш. Тийнейджърите са били лишавани от храна, не им е било позволявано да учат или да приемат лекарствата, отпускани по лекарско предписание. Те са били ограничавани от контакти с външния свят и са били мишени на "сурови и брутални методи на така нареченото превъзпитание".

 

 

""

 

Според румънската агенция за закрила на детето в центъра, който бил в отдалечена ферма в северна Румъния,  е имало 20 деца. Четири от децата са настанени от агенцията за закрила на детето и чакат родителите им или други настойници да ги приберат, заяви говорителят на агенцията Адриан Мандру. Тя уточни, че няма информация за другите 16 тийнейджъри.

 

 

Проектът, финансиран от германската държава, е бил лицензиран от министерството на труда в Румъния.

 

 

По проекта се е обещавало "рехабилитация" на проблемни деца от Германия с развлекателни дейности и психологическа помощ. Според уебсайта на програмата проектът е бил насочен към непълнолетни лица, страдащи от поведенчески разстройства или наркомании. Центърът е бил рекламиран, с това, че организира "образователни и развлекателни дейности сред природата" под наблюдението на експерти по педагогика и психология.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции