<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фалшиво заве...

Разказ за корупцията в България от първо лице – част 1

27 Април 2018
0 7813

Скъпи приятели, нашият репортер Боби Ваклинов се срещна с Симеон Иванов, бивш служител на НАП, МВР и ГДБОП. "Аз съм работил в службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения. Имаше много случая, от контрабанда до най-фрапиращия случая – захарта в Камено на Мултигруп. Доста сериозни неща са минали през нас", разказва Иваов.

 

Той обясни пикантни истории за работата на НАП и най-големите измами, които се случват в агенцията.

 

"В никакъв случай не става дума за инцидентен случай. Желанието да се представи като единичен случая е поредният опит на босовете в данъчната администрация, които пряко са замесени в политическите схеми и чадъри. Няма как да станеш началник на една голяма данъчна служба, без да имаш политически чадър", разказва г-н Иванов

 

СЛУЖИТЕЛИ НА НАП РЕКЕТИРАТ ТЪРГОВЦИ С БЕЗМИЛОСТНИ СХЕМИ

 

Симеон Иванов илюстрира корупционната паяжина в България.

 

 

"Забелязахте ли какво се случи с хранителните стоки в България? Те не отговарят на стандартите за Запада, на всичкото отгоре са по-скъпи. Защо данъчната администрация не се е заинтересувала. Как малките фирми бяха изтикани от пазара, чрез един хубав натиск – много проверки и изисквания, които не могат да покрият. Само и само да останат големите играчи, защото от големите играчи можеш да получиш големи пари"

 

РЕКЕТЬОРИ В НАП 2 – "ТЕ ИМАТ 180… ИМАТ ДДС ЗА ПЕРИОДА. 10% СА ЗА НАС. АКО ЩЕШ!" (СКРИТА КАМЕРА)

 

Парите се разпределят по няколко начина.

 

"Първият вариант е когато лицето има големи задължения и отива на ревизия. Другите варианти са когато има големи данъчни задължения и сами се заиграват данъчните служители и после сами отиват нагоре и си плащат"

 

Още по-странното е, че служители на НАП се оплакват от натиск.

 

"Когато не свършиш работата, за която са те изпратили – жална ти майка", коментира още Иванов и допълва, че по този начин е уволнена съпругата му, която е отказала да участва в снеми за преразпределение на пари.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции