<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32178" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Разкриха втория отровител на Скрипал – оказа се лекар от ГРУ

09 Октомври 2018
0 711

Разкрит е и вторият от двамата руснаци, които според Великобритания са свързани с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Нападението бе извършено в южния английски град Солсбъри в началото на март.

 

 

 

Става дума за военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ. Неотдавна стана ясно, че другият отровител – Руслан Боширов, е полковникът от ГРУ Анатолий Чепига.

 

 

Смята се, че истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

 

Според британските власти Мишкин и Чепига са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

 

Москва отхвърля тези твърдения и заявява, че програмата за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала никога нито в СССР, нито в Русия.

 

Мишкин е роден на 13 юли 1979 година в село Лойга, Архангелска област. Той е завършил една от елитните медицински воденни академии, в които се обучават лекари за военноморски флот.

 

Още като студент Мишкин станал агент на ГРУ и през 2010 г. се преместил да живее в Москва.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции