<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77095" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирусъ...

“Разредено присъствие” в училище след 12 ноември предвижда министър Вълчев (видео)

03 Ноември 2020
0 8660

“Това, което имаме като алтернативен модел е моделът на редуването, на разреждането, което е резервен вариант с оглед ситуацията”, заяви министърът на образоването Карасимир Вълчев, който е под карантина заради контакт със заразен с Covid.

„Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места. Всяко училище има прагови стойности за преминаване онлайн – 20% от учениците с грипоподобни симптоми. Целта ни е максимално присъствие“, поясни той в интервю пред БНТ.

Красимир Вълчев: При 20% ученици със симптоми ще се затваря цялото училище, без маски в час

„На 25 училища съм разрешил обучение в електронна среда. Продължават действията да се взимат локално, в следващите дни с министъра на здравеопазването ще дадем указания към училищата. И в момента получавам предложения за преминаване към онлайн обучение на прогимназиален етап“, добави Вълчев.

&#8220;Разредено присъствие&#8221; в училище след 12 ноември предвижда министър Вълчев (видео)

“Близо 650 са заразените преподаватели в училищата и детските градини. Има повишен дял на учителите, които са подали молба за отпуск”, каза министър Вълчев.

Той обяви, че детските градини ще продължат да работят, те са последни в реда на затваряне на образователните институции, тъй като те при тях не може да се осъществи обучение в онлайн среда.

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции