<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази вечер в ...

Разфасоват две прасета за Коледа пред Община Пловдив?!

18 Декември 2018
0 7625

Намерението на кмета на Пловдив да припомни на съгражданите си позабравените коледни традиции, като разфасова две прасета пред сградата на Общината, срещна широк отзвук в социалните мрежи.

 

 

 

На заседание на Общинския съвет кметът Тотев заявил, че така жителите на града, особено по-малките, ще могат да се запознаят с традициите. За целта е поканен топ кулинарят Ути Бъчваров.

 

 

"Тъй като вече повечето млади пловдивчани нямат много възможност да ходят по селата и да се запознаят от близо с традициите, ние решихме да направим така, че традициите да дойдат в града", казва градоначалникът.

 

 

""

 

Прасетата ще бъдат разфасовани до елхата пред сградата на общинската администрация. В събитието ще участват и коледари с геги и гевреци.

 

 

Кметът Иван Тотев отбеляза със съжаление, че "общината не може да фактурира повече от две прасета", но за сметка на това ще има "голяма скара, вино, хляб, кисели краставички и лютеница".

 

„Много хора свързват проявите покрай Европейска столица на културата единствено с новото, съвременното изкуство. А това е проект, който включва и опознаване на традициите", каза още Тотев и уточни, че събитието ще бъде "много културно".

 

 

От думите на кмета не става ясно дали животните ще бъдат заколени пред Общината или само ще бъдат разфасовани там.

 

 

Разфасоването на прасе в централна градска част няма да е прецедент. През 2017 г. това се случи и на Фестивала на стоте войводи в Сливен отново с участието на Ути Бъчваров.

 

Източник: OFFNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции