<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25663" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сред жертвит...

Расте броят на жертвите след атентата в Санкт Петербург (ВИДЕО)

04 Април 2017
0 4479

Жертвите от експлозията в метрото в Санкт Петербург вече са 14 души. Около 50 са ранените, като четирима от тях не са идентифицирани. Загиналите са на възраст между 16 и 70 години.

 

Четирима от ранените са в крайно тежко състояние. Почти всички са с баротравма, съобщиха от здравното министерство на Русия.
 

Сред загиналите и пострадалите няма български граждани.
 

Руските власти вече публикуваха списък с имената на всички пострадали при атаката. Имената на жертвите ще бъдат обявени по-късно във вторник или утре, тъй като се провеждат следствени мероприятия.
 

Тридневен траур е обявен от днес в града. Руският президент Владимир Путин посети мястото на експлозията и положи цветя в памет на загиналите.

 

Атентатор самоубиец е предизвикал смъртоносната експлозия в метрото на Санкт Петербург, твърди агенция "Интерфакс", позовавайки се източник от спецслужбите.
 

Властите са установили самоличността на заподозрения атентатор самоубиец – 23-годишен мъж от Централна Азия, който внесъл в раница взривното устройство в метрото. Мъжът, заснет на камерите за наблюдение и заподозрян по-рано за участие в нападението, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията, посочва Интерфакс. Руските власти издирват двама души, заподозрени за атентата.
 

Междувременно стана ясно, че държавните комитет по национална сигурност на Киргизия потвърди личността на терориста самоубиец, заподозрян за взрива в метрото в Петербург, предаде РИА Новости. "Потвърждаваме, че става дума да родения в Киргизия гражданин на Русия Акбаржон Джалилов, роден през 1995 в град Ош", съобщиха от пресслужбата на ведомството.
 

Според “Комерсант” службите са знаели за подготвян терористичен акт в града. Данни за него те получили от арестуван руски гражданин, който е бил сътрудник на “Ислямска държава”. Той обаче бил ниско в йерархията и информацията, която дал, не била достатъчно пълна, за да се предприемат конкретни действия извън това да блокират няколко свързани със задържания телефонни номера, които е използвал.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции