<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81443" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въоръжени мъ...

Река отнесе джип край Симитли (видео)

11 Януари 2021
0 901

Придошлите води на река Градевска отнесоха джип край град Симитли, предаде NOVA.

Шофьорът на автомобила се е опитал да мине по път, който прекосява реката, но буйните ѝ води го отнесли метри надолу по течението, докато успее да излезе. За щастие мъжът е успял да се измъкне невредим от автомобила.

Река отнесе джип край Симитли (видео)

Малко по-късно силната вода отнесла и моста над реката.

Опитите да бъде изваден джипа засега са прекратени заради тежките условия и опасната обстановка, която застрашава живота и безопасността на хора и техника.

Река отнесе джип край Симитли (видео)
Село Мрамор. Снимка: БулФото

В района, както и в 23 други области от страната за днес бе обявен жълт код за значителни валежи. На много места в Западна България обилните дъждове предизвикаха наводнения. Река Ерма излезе от коритото си в землището на град Трън и от общината обявиха бедствено положение. Затворен остава проходът “Петрохан”, където аварийни екипи продължават разчистването на падналите дървета.

Река отнесе джип край Симитли (видео)
Село Мировяне. Снимка: БулФото

Поройните дъждове засегнаха и населени места край София. В село Мрамор са били наводнени дворове на къщи, а екипи на Аварийна помощ днес издигаха изкуствени диги край Мировяне и Требич.

Във връзка с усложнената ситуация в страната, министерството на икономиката е разпоредило създаването на Кризисен щаб, който да следи нивата на язовирите 24 часа в денонощието, като са създадени и обходни екипи, които да подават своевременно необходимата информация.

Река отнесе джип край Симитли (видео)

За утре, 12 януари оранжев код за силни валежи е обявен в шест области в страната, а предупреждения за възникване на поледици касаят Западна, Централна и Северна България.

Източник: NOVA

Снимки: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции