<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ангела Мерке...

Реклама със среден пръст към противниците на маските разбуни духовете в Берлин (снимки)

15 Октомври 2020
0 1330

Берлин прескочи всякакви благовъзпитани средства за напомняне, че носенето на маски е важно за ограничаването на коронавируса с рекламен постер, на който възрастна дама вдига среден пръст на бунтуващите се антимаскъри, пише The Guardian.

“Размахваме пръст срещу онези, които не носят маска: ние се придържаме към правилата срещу короната” гласи слоган, изписан върху снимката на гневната берлинска пенсионерка.

Реклама със среден пръст към противниците на маските разбуни духовете в Берлин (снимки)

Кампанията е дело на туристическа агенция на име “Visit Berlin”. В мотивите си те посочват, че едновременно са искали да отговорят на драматичната обстановка с Covid-19 и да изразят посланието си със средства, които отговарят на това, което според тях е “берлинският характер”.

Кампанията е мотивирана както от нарастващия брой новозаразени в германската столица, така и от мащабните настроения в обществото срещу мерките в борбата с разпространението на вируса.

Хиляди се събраха на протести в Берлин и Лондон срещу рестрикциите заради Covid-19 (видео)

Подобни постери се появяват в регионалните издания от миналия месец, но никога досега те не са били изразявани по толкова директен начин.

Реклама със среден пръст към противниците на маските разбуни духовете в Берлин (снимки)
Снимка: Promo

Не всички берлинчани приемат образа на гнавната пенсионерка, вдигнала среден пръст. Този жест за някои е твърде дързък и провокативен, но ефект от него все пак е налице.

От изданието “Tagesspiegel” обръщат внимание, че “въпреки всичко, този жест е по-разбираем и ефективен, отколкото поредното напомняне на важността на мерките”.

От “Visit Berlin” заявяват, че нямат намерение да ползват постера в бъдеще.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции