<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56380" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Рекордно нисък рейтинг е имала церемонията по раздаването на наградите “Оскар”

11 Февруари 2020
0 421

Гледаемостта на Оскарите достигна до ново дъно в неделя вечерта, след като зрителите, гледали предаването по ABC, са били едва 23,6 милиона, твърди Nilsen.

 

Това е спад с около 20% спрямо миналата година и е приблизително с три милиона по-малко от броя на хората, които са гледали церемонията през 2018 година. Тези цифри обаче не включват зрителите, които са гледали излъчването посредством стрийминг платформи.

 

“ПАРАЗИТ” ОБРА НАГРАДИТЕ “ОСКАР”, ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Много от теориите за срива на рейтинга се фокусират върху това дали е необходим домакин, дали предаването е било планирано близо до други големи телевизионни събития и дали зрителите в стрийминг ерата на телевизия биха издържали програма, която е с времетраене над 3 часа и половина и включва 40 минути реклами.

 

Преди две седмици наградите „Грами“ също имаха най-големия спад на зрители в последните 12 години, но техният бе по-скромен, тъй като предаването е загубило едва 5% от публиката си.

 

След като миналата година рейтингите на Оскарите се възстановиха, след като близо 30 милиона зрители бяха привлечени, ABC и Академията за киноизкуство решиха да останат без домакин за втора поредна година.

 

Критиците обаче бяха по-малко любезни, отколкото миналата година, като аргументираха, че тазгодишната церемония заедно с изненадващата поява на Еминем по средата на церемонията, е предизвикала противоречиви мнения.

 

ЕМИНЕМ ИЗНЕНАДА ВСИЧКИ В ХОЛИВУД С ИЗПЪЛНЕНИЕТО СИ НА “ОСКАРИТЕ” (ВИДЕО)

 

Тазгодишното предаване също беше с около 15 минути по-дълго от миналогодишното, като всички основни изненади – включително историческата победа за „Паразит“ в категорията “Най-добър филм” и на Бонг Джоун Хо за най-добър режисьор, дойдоха едва в последните 40 минути.

 

За ABC увеличенията и спадовете в зрителите са от огромно значение, тъй като миналата година средната цена за 30-секундна реклама намаля с 5 процента до 1,98 милиона долара, според Kantar Media.

 

Церемонията миналата година е донесла приходи от 114 милиона долара, което е спад от 14 процента за настоящата, твърди още Kantar, като данните за 2019 г. са базирани на по-лошото представяне на събитието през 2018 година.

 

 

Източник: New York Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции