<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Баща, който п...

Риба със змийска глава може да оцелее на сушата четири дни (видео)

11 Октомври 2019
0 8852

Нов вид риба със змийска глава, която може да живее без вода, притесни учените в САЩ. Уникалният вид е регистриран в американския щат Джорджия, но според билозите популацията му в САЩ се увеличава, пише The Independent.

 

ЧЕТИРИГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ХВАНА 33-КИЛОГРАМОВА РИБА С ДЕТСКАТА СИ ВЪДИЧКА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Рибата със змийска глава първоначално обитава Китай, Русия и части от Югоизточна Азия. За първи път се съобщава за този вид в Европа през 50-те години на миналия век в Чехословакия. Първите риби със змийски глави са наблюдавани в САЩ през 2002 г. Оттогава странният вид риба се е срещала в няколко области в 14 щата и е смятана за сериозна заплаха за съществуващите популации риба.

 

 

""

 

 

ДЕЛФИНИ СЕ ДРОГИРАТ С ТОКСИЧНА РИБА БАЛОН (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Най-големият екземпляр е бил уловен в САЩ през 2018 г., когато в Мериленд хващат близо 10-килограмова риба. Необичайната дихателна система на този животински вид му позволява да оцелее на сушата в някои случаи до четири дни. Рибата може да се придвижи между разделени със суша водни басейни.

 

 

""

 

 

Министерството на дивата природа в Джорджия заяви, че рибарите трябва да са много внимателни, да се уверят, че държат стръвта си далеч от водата, когато не ловят риба, и да я изхвърлят правилно след това, за да се предотврати неволно хранене на рибите със змийски глави.

 

ДВАМА БРАТЯ СЕ НАТЪКНАХА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДКА РИБА-ГРЕБЛО НА ПЛАЖ В БАХА, МЕКСИКО (ВИДЕО)

 

В случай, че хванете такъв вид риба, официалният съвет е да не я пускате обратно във водата, а да я „убиете незабавно и да я замразите“. Властите насърчават рибарите да снимат рибата, ако я забележет до някой воден обект и да докладват незабавно. Така са направили и двамата рибари от видеото горе, които били шокирани от "пълязащата към водата риба, която уловили с въдицата". 

 

Рибата със змийска глава може да удвои популацията си за по-малко от две години, а женските снасят до 100 000 яйца годишно.

 

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции