<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81486" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев и...

Румен Радев: Издигнат съм от БСП, не съм отстъпил от ангажимента си към социалистите (видео)

12 Януари 2021
0 1257

Президентът Румен Радев заяви, че е издигнат и подкрепeн от БСП и никога нe е забравял ангажимента си към социалистите. Той каза това в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го попита дали той воюва с партията, каквито внушения има в последните седмици. Размяната на тези реплики протече в рамките на консултациите за изборното законодателство.

Малко по-рано днес държавният глава проведе срещата си и с управляващата партия ГЕРБ, като техният разговор далеч не премина в толкова дружелюбен тон.

Румен Радев и ГЕРБ влязоха в директен сблъсък на тема “избори” (видео)

Румен Радев: Издигнат съм от БСП, не съм отстъпил от ангажимента си към социалистите (видео)

“Никога с г-жа Йотова не сме давали някакъв повод, че имаме особено отношение или раздор с БСП. Навсякъде, където ходим аз и г-жа Йотова, имаме изключително радушно посрещане и открит диалог и комуникация с всички български социалисти. Ние сме подкрепени и издигнати от БСП, ние сме поели съответно ангажимент да сме подкрепени и издигнати от БСП, ние сме поели съответно ангажимент да представляваме тези хора в техните надежди за една по-справедлива и по-успешна България. Никога с г-жа Йотова по никакъв повод не сме отстъпвали от този наш ангажимент”, заяви Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе лаконична.

“Аз мога да бъда още по-категорична, че съм от хората, които не забравят от къде са тръгнали”, заяви тя.

Румен Радев: Издигнат съм от БСП, не съм отстъпил от ангажимента си към социалистите (видео)

Нинова заяви, че по отношение на изборите БСП и прездента имат обща цел – запазвайки здравето на хората, изборите да бъдат проведени така, че да гарантират максимална активност. Тя изтъкна, че БСП винаги е защитавал машинното гласуване и припомни, че от БСП настояват и за изчистване на избирателните списъци чрез активна регистрация.

Източник и видео: NOVA

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции