<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Няколко въпр...

Румен Радев: На площада не е мафията, а българският народ

10 Септември 2020
0 3408

“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.”

Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук в деня на втория голям протест днес, озаглавен “Велико народно въстание II”.

Борисов: Не трябва да подавам оставка, мафията иска да ни свали (видео)

Румен Радев: На площада не е мафията, а българският народ

Повод за реакцията на държавния глава е изказване на премиера Бойко Борисов от вчера, който заяви, че не трябва да подава оставка, защото в момента мафията иска да свали правителството.

Думите му можете да си припомните във видеото по-горе.

„Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем. Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт“, написа още той. „Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата“, подчерта още държавният глава.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции