<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Резолюцията ...

Румен Радев: Резолюцията на ЕП развенча пропагандните тези на управляващите (видео)

09 Октомври 2020
0 1177

“Резолюцията на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и основните права в България развенча пропагандната риторика на управляващите”. Това заяви във Варна президентът Румен Радев по повод гласувания вчера от Европарламента документ, цитиран от БНТ.

Румен Радев: Резолюцията на ЕП развенча пропагандните тези на управляващите (видео)

“Дебатът, който се случи в Европейския парламент, както и гласуването показа и развенча още една пропагандна теория, а именно, че управляващите са лицето на България пред Европа, което среща всеобхватно одобрение. Явно се видя, че това не е така. Дори партията от това европейско семейство – Европейската народна партия не подкрепи в цялост управляващите в България. Това е много показателно“, коментира държавният глава.

„Аз наложих вето на този Изборен кодекс, но за съжаление българския парламент не отчете тази възможност – подадената от мен ръка, да коригира своите решения, така че да няма съмнения за изборни манипулации, да бъде избегнат хаоса, да бъде решен въпросът с недействителните бюлетини, с ръчното броене, с ръчното оформяне на протоколи и т.н. За съжаление, от тук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре“

Румен Радев: Резолюцията на ЕП развенча пропагандните тези на управляващите (видео)

Според Радев от тази ситуация може да се излезе с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент с необходимото доверие и този парламент да излъчи управление, което да отговаря на европейските принципи за прозрачност, за отчетност и за отговорност.

Резолюцията на ЕП за България разбуни духовете в Народното събрание (видео)

Така може да се върне европейския демократичен облик на България и да се върне доверието на инвеститорите, посочи още президентът.

Видео: БНТ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции