<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Румънецът, който прегази малката Ради на паркинг във Варна, е освободен

12 Юли 2019
0 4845

Варненският апелативен измени мярката за неотклонение на 32-годишния румънски гражданин Адриан Крецу, който на 29 юни прегази 4-годишната Радослава Славова на паркинг в Морската градина във Варна. От задържане под стража обвиняемият излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева, пише Dir.bg.

 

ДЕТЕ ЗАГИНА, СЛЕД КАТО БЕШЕ БЛЪСНАТО НА ПАРКИНГ В МОРСКАТА ГРАДИНА ВЪВ ВАРНА

 

Чужденецът бе привлечен като обвиняем за това, че на 29 юни около 17 часа по непредпазливост е причинил смъртта на момиченцето. Във фаталния следобяд той влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В колата са били съпругата му и нейните родители.

 

В същото време 4-годишната Радослава и родителите й Румен и Росица вървяли към своя автомобил, който също бил паркиран на паркинга. Как детенцето, което е родено през декември 2014 г., след като родителите й 10 години се борили да имат своя рожба, е попаднало под гумите на колата на румънеца, все още е в процес на установяване.

 

Днес магистратите прецениха, че няма опасност Крецу да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Документите показват, че 32-годишният шофьор не е осъждан в страната си и няма наложени административни наказания и глоби за нарушения по пътищата. Освен това румънецът имал постоянни адрес и месторабота, макар и не в България.

 

Съдът твърди още, че задържането на обвиняемия румънец би било дискриминация на база националност, което е недопустимо.

 

ТРАГЕДИЯТА ВЪВ ВАРНА: РОДИТЕЛИТЕ НА ЗАГИНАЛАТА РАДОСЛАВА СА ЧАКАЛИ 10 Г., ЗА ДА СЕ СДОБИЯТ С ДЕТЕ

 

Адриан Крецу ще бъде освободен веднага след плащане на паричната гаранция. Тя ще бъде конфискувана в полза на държавата, ако той не се яви пред органите на реда или съдебните власти в България.

 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции