<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Св. Синод се разграничи от изказването на Дионисий в сутрешния блок на Нова телевизия

24 Януари 2018
0 3922

Светият Синод се разграничи от мнението на архим. Дионисий, а именно политиците, които подкрепят Истанбулската конвенция да бъдат отлъчени от църквата.

 

 

Ръководството на БПЦ напомня още, че Дионисий е завел съдебни дела срещу Българския патриарх Неофит и Ловчанския митрополит Гавриил, поради което срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и същият се намира под каноническо запрещение от свещенослужение т.е. не може да води богослужения и да изпълнява ролите на свещенослужител.

 

 

Вчера Дионисий в национален ефир каза, че политици, които са гласували за Истанбулската конвенция не бива да бъдат допускани в храмовете на Българската православна църква, ако не изтеглят предложението за ратификация конвенцията.

 

 

„Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата”, каза още Дионисий.

 

Светият Синод обяви на сайта си, че „Архимандрит Дионисий не може да бъде и не е изразител на позициите на Св. Синод“. 

 

Становището на Българската православна църква вижте ТУК!

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции