<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32365" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Северин Красимиров вече е в България

17 Октомври 2018
0 11623

Северин Красимиров, който е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, беше върнат в България. Малко преди 18,30 часа тази вечер кацна пътническият самолет от Германия, с който той беше транспортиран до София.

 

 

 

21-годишният мъж беше придружаван от български и германски полицаи и чакан от екип на Съдебна охрана, който да го конвоира до Русе.

 

 

Там прокуратурата ще му наложи 72-часов арест. Ще му свалят и отпечатъци и ще му бъде иззета ДНК проба, която да се сравни с генетичния материал, намерен по трупа на журналистката. В момента разследващите разполагат с проба от панталоните на младежа от ромската махала, която напълно съвпада с генетичния материал от тялото на младата жена.

 

 

"ГД "Охрана" е тази, която е отговорна за конвоя и довеждането на всички екстрадирани от чужбина лица. В конкретния случай служители на главната дирекция са командировани да изпълнят това свое задължение", коментира по-рано днес пред журналисти министърът на правосъдието Цецка Цачева.

 

 

"Във всеки случай, в който партньорски правосъдни служби искат от нас гаранция, конкретно се ангажираме мястото, в което лицето ще бъде задържано да отговаря на изискванията", добави тя.

 

 

Попитана ще бъде ли Красимиров в луксозни условия в ареста, Цецка Цачева коментира:

"Не бих нарекла условията луксозни. Те изпълняват критериите. Напредъкът в частта за местата за изтърпяване на наказанието "лишаване от свобода" е много сериозен. Гарантираните 4 кв.м. площ, санитарен възел в помещението, както и другите условия, ще бъдат изпълнени".

 

 

По думите й процедурата е стандартна, използват се гражданските полети, защото иначе е скъпо за държавата. Попитана колко ще струва екстрадицията на Северин Красимиров, министърът коментира:

"Има план-сметки, но няма да изпадам в такива подробности".

 

 

Източник:dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции