<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Семейство Паси осъди папараци, следили ги непрекъснато (снимки)

30 Май 2019
0 3151

Семейство Паси е осъдило на първа инстанция телевизионното предаване "Папараци", съобщи Гергана Паси в профила си във Фейбук.

 

 

През 2015 г. тя публикува притеснена снимки на автомобил и мъж, за който разказа, че следи семейството ѝ от месец. Оказа се, че става въпрос на екип на светското предаване "Папараци", чийто водещ тогава бе Николета Лозанова.

 

 

 

""

 

 

Семейство Паси подава жалба в МВР и завежда съдебно дело срещу предаването.

 

 

""

 

Съдебното решение на първата инстанция вече е факт и отсъжда в полза на правото на неприкосновеност на личния живот. Според съдията изваждането на факти от личния живот на публични личности не е оправдано, ако не е налице съответният обществен интерес. А сам по себе си фактът, че става въпрос за популярни личности, не оправдава навлизането в личния им живот. 

 

 

Днес Гергана Паси разказа от първо лице какво е да те преследват папараци, какви тревоги е донесло това на семейството ѝ и защо смята, че съдебната практика трябва да стъпи на решението на Софийския районен съд:

 

 

"Едва ли си спомняте онази сага от преди 4 год, в която моето семейство беше следено в продължение на седмици, различни коли паркираха пред дома ни, следяха ни на частни и публични събития, във фризьорски салон, в автомивката, на светофара, на летището… В продължение на повече от месец нито на мен, нито на Соломон ни хрумна дори и за секунда, че това са "журналисти". Но пък всяка друга болна мисъл мина през главите ни – от "Наглите" и "Недосегаемите" през трафиканти на дрога, до обикновени крадци на апартаменти. Започнахме да отменяме ангажименти, за да сме при децата, наложи се да аташираме човек към малките през деня, да се чуваме много по-често с учителите в детската градина, с бабите и дядовците и пр. Описвам тези подробности, за да стане ясно, че това не беше каприз или "мрънкане на публични хора", а вопъл на нормален човек, когато личната му свобода е превзета с комерсиални цели, без да е налице сериозен обществен интерес", пише Гергана Паси.

 

 

""

 

 

Тя определя папараците като "ловци на жълти факти", които следят непрекъснато семейството. "Загубихме съня си от тревога", казва още Паси. 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции