<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Синът на собственика на неизрядната строителна фирма във Велико Търново заплаши репортера ни Димитър Върбанов

28 Юли 2017
0 10326

Репортерът на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов бе заплашен от сина на собственик на неизрядната строителна фирма от Велико Търново. Причината е журналистически материал, който показва нарушения на трудовото законодателство в строителен обект на фирмата.

 

 

В известно търновско заведение синът на собственика на фирмата се приближил до Върбанов и лично му отправил заплахи с цел да не бъде излъчено снощи продължението на репортажа по Нова телевизия и да спре разследването. „Много внимавай, в един град живеем. Градът ни е малък, много лоши неща могат да ти се случат!“ С тези думи се заканил на журналиста синът на предприемача.

 

ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ГЛОБЯВА СТРОИТЕЛНАТА ФИРМА, ЧИИТО РАБОТНИЦИ СА БЕЗ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ

 

Във вторник вечерта в предаването „Господари на ефира“ бе излъчен репортаж за нарушенията на новостроящ се жилищен блок във Велико Търново. Разследването започна след подаден сигнал към предаването. Репортерът Димитър Върбанов показа на зрителите как на обекта се работи без предпазни средства- обезопасителни колани, каски и ръкавици. Репортерският екип дежури край обекта в продължение на седмица, но работниците извършваха строителните дейности, без да са обезопасени в нарушение на правилата за безопасност на труда.

 

МИТКО ВЪРБАНОВ В СБЛЪСЪК С НЕЛЕГАЛНИ СТРОИТЕЛНИ РАБОТНИЦИ И ОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД

 

На репортерските въпроси защо работят така, строителите отговаряха уклончиво, посочваха че са в почивка, че не им е удобно да са с каски или отказваха всякакъв отговор. Камерата засне и проверка на инспектори от Инспекция по труда. По време на проверката бяха изискани необходимите документи за извършване на дейността като Правилник за безопасност и здраве, както и инструктажните книги с ежедневните инструктажи. Техническият ръководител на обекта Начо Стоев също не даде ясен отговор защо се нарушават трудовите норми и правилата за безопасност на труда, както и заяви, че не е негов проблем дали работниците са с трудови договори.

 

По случая със заплашения репортер Димитър Върбанов вече работи полицията.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции