<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Скандалът в БДЖ се разраства, началник заплашва служител, участвал в репортаж

29 Януари 2018
0 4205

Началник „Ремонти“ Бойко Стоилов заплашва служител с "Мъртъв си. Събрал си се с лоши хора. Ще се насадиш, да знаеш", участвал в разследване на NOVA, свързано с нередности и некачествени ремонти на локомотиви.

 

 

Това стана ясно от запис на разговор, излъчен в "Здравей, България". Човекът е подал сигнал за фиктивен ремонт на локомотив и е бил седмият по веригата на отговорните лица. Въпреки това препоръките му не са взети предвид.

 

„Контролните функции са ясни. По всички сигнали назначаваме проверка – ще назначим и по този“ коментира Любомир Илиев, директор „Товарни превози" в студиото.

 

„Седем човека правят проверки, локомотивите са на 40 години, машинистът последен проверява. Чак тогава може да излезе. Този локомотив не е ремонтиран, договорът с частна фирма е за профилактика, не за ремонт" разяси още Илиев.

 

 

Той, заедно с изпълнителния директор на БДЖ Владимир Владимиров, обясниха, че реформата в БДЖ предвижда, създаване на вътрешна структура, която да отговаря за ремонтите, но в момента те се извършват от въпросната фирма с ограничена дейност.

 

Дргугият вариант е локомотивите да се пращат в чужбина, което е "много по-скъпо". Видимо изнервен, Владимиров коментира и съмненията за „кухи назначения“ и за служители-спортисти, които не са на работното си място или нямат нужната квалификация за длъжността.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции