<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Телевизионни...

Скандалът с Вежди Рашидов влезе в Господарите

08 Юли 2016
0 14909

Вместо да си бичим летния айляк, тези дни станахме свидетели на скандал с министерски адрес. Вежди Рашидов явно не издържа на жегите и като слон в стъкларски магазин използва правото си на отговор, обиден от предаването "Денят започва с култура" по БНТ 1.

 

В излъченото на 30 юни предаване наистина имаше някои не особено ласкави квалификации по адрес на министъра, отправени най-вече от един от гостите – професор Велислав Минеков.

 

"Господин министърът, който по време на министерстването си стана милионер, известен още като господин Главен Мултак, прозвище, от което той не се притеснява…", каза проф. Минеков в ефир.

 

Не знаем дали към момента Вежди Рашидов се притеснява от това прозвище или не, но когато преди 20 години то официално му беше връчено като подарък за неговия 45-ти рожден ден, то дори му беше забавно. Очевидно преди 20 години всичко това беше приемливо. Уви, щастието е променлива величина! Днес си доволен от нещо, а утре същото нещо те обижда.

 

Най-изненадващи за обществеността като че ли бяха личните нападки на Вежди Рашидов към водещия на предаването по БНТ Георги Ангелов. Каквато и да е схемата, и колкото и обиден да е останал министър Рашидов от коментарите в предаването, краят на писмото му с основание взриви общественото мнение.

 

"А колкото до водещия Георги Ангелов, съветвам го да не иронизира толкова често държавата, на чиято ясла е и неговата заплата."

 

Тоест – или говориш добро за държавата, или оставаш без заплата. Тази неприкритата заплаха към журналист в обществена медия, отправена без свян в публичното пространство, ни подсети за една друга подобна ситуация. При едно друго правителство, на чиито методи настоящите властимащи уж открито се противопоставяха.

 

Става дума за Михаил Миков и неговите думи:

 

"Напомням на журнаУистите, най-вече на представитеУите на обществените медии, че справедУивото и спокойно отразяване на ситуацията в стоУицата и в страната е дълг на всеки обективен журнаУист."

 

Едните "съветват", другите "напомнят", а България е на 113-то място в света по свобода на словото и на последно в Европа. Ние само ще напомним на господин Рашидов, че държавната ясла се пълни от нашите данъци. В това число – и всички министерски заплати. 

 

А междувременно разбрахме, че още на другия ден след проблемното предаване, един от участниците в него – Владо Руменов е бил уволнен от Националната галерия, където работи от 1976 година. С доста странен довод. След острата обществена реакция, вчера Вежди Рашидов свика пресконференция, на която казва, че уж би трябвало Владо Руменов да се върне на работа, лично министърът е помолил. По закон няма право да го уволни, ама щом с една молба към директорката може да го върне, защо да не може и с молба да го махне? Отказват ли се молби на министър?

 

А що се отнася до нападките срещу водещия Георги Ангелов, Вежди Рашидов ги отдаде на своята емоционалност. Всичко е ясно! Пазете се от хора, които безкрайно ви уважават. Особено, ако са министри.

 

Уникална държава! Уникален министър! Уникални емоции! Междувременно разбрахме, че до тази вечер никой не се е свързал с уволнения Владо Руменов с покана да се върне на работа. Странно защо директорката все още не откликнала на молбата на министъра?

 

Що се отнася до емоциите на г-н Рашидов, всички знаем какво се случва в цивилизованите държави с министър, реагирал така "емоционално". Така че контролирайте ги тези емоции, г-н Рашидов.

 

Вижте още:

 

ВЕЖДИ РАШИДОВ УВОЛНИ ЧОВЕК, КРИТИКУВАЛ ГО В БНТ

 

КОМИЧЕН ВЕЖДИ РАШИДОВ В ОПИТ ДА ГОВОРИ ЗА ХЕЙТЪРИТЕ

 

НАЙ-НОВОТО ИЗКАЗВАНЕ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции