<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38772" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Политико&q...

Скъпите шезлонги и чадъри са заради стари договори, заявиха от министерство на туризма (видео)

03 Юли 2019
0 3066

"Високите цени на чадърите и шезлонгите по Черноморието се дължат на стари концесионни договори", заяви началникът на отдел "Контрол на концесионната дейност" към Министерство на туризма Василка Цанева, цитирана от ClubZ.

 

 

Тя коментира, че преди 2016 година договорите с наемателите и концесионерите са били сключвани без изискване за таван на цените.  Василка Цанева коментира касов бон на турист, платил 70 лева за сянка и шезлонг на "Каваците". Като причина Цанева посочи именно стария договор с концесионера. Тя заяви, че министерството извършва постоянни проверки и следи стриктно поне 50% от зоните да са за свободно ползване.

 

 

ФЕКАЛНИ ВОДИ СЕ ИЗЛИВАТ НА ПЛАЖ В ПОМОРИЕ?

 

 

 

""

 

 

"Пазарът определя цените. Има плажове с нови договори, има и със стари", посочи експертката. Тя даде пример с два евтини плажа – на Бургас Север цената на чадър е 1,20 лева, а на централния плаж в Поморие – 3,60 лева", заяви още експертът от туристическото ведомство.

 

 

""

 

 

От своя страна Константин Занков, главен експерт в Института за анализи и оценки в туризма заяви, че блгарският турист е лоялен към Гърция, защото знае какво ще получи там срещу парите си и какво е качеството. "Докато у нас туризмът е на автопилот, а туристът е в неведение", категоричен в Занков. 

 

 

КЪДЕ СА ТУРИСТИТЕ? (ВИДЕО)

 

 

"Трябва да има концепция за устойчиво развитие на туризма. Разчитаме от 10 юли до август да си направим сезона. Всеки разчита да изкара добри пари за това време. До момента туризмът ни беше  без концепция за равитие. А конкурентите ни се засилиха – намалиха данъчни ставки и цени докато ние все още чакаме", контрира още Занков.

 

 

""

 

 

Сезон 2019 тръгна с опашки на граничните пунктове към Гърция и в същото време с множество оплаквания от високите цени в българските ресторанти, както и на чадърите и шезлонгите. Снимки в социалните мрежи пък показват празни плажове. 

 

 

ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ С ДЖИПОВЕ СЕ ПОЯВИХА НА ПЛАЖ "КОРАЛ" (ВИДЕО)

 

 

"Не смятам че сезонът е пред провал. Високият сезон тепърва започва. Учениците вече са във ваканция", заяви експертът от Министерство на туризма.

 

 

Източник: ClubZ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции