<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87516" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Господарите"...

Слави Трифонов в нов фейсбук пост: “ГЕРБ е токсична партия, която трябва да изчезне от българския политически живот”

16 Април 2021
0 13641

Лидерът на парламентарната партия “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви в пост във Facebook, че ГЕРБ готви промени в Изборния кодекс за въвеждане на мажоритарна система на гласуване, с което цели да печели време, “но няма да получат време”, заяви той.

В поста си лидерът на втората партия в 45-тото Народно събрание отговори на критиките на парламентарното мнозинство от ГЕРБ, че се отдръпва от обещанията си, дадени пред избирателите за въвеждане на мажоритарно гласуване, с обяснение, че не се отказва от идеята си, но “всичко с времето си”. 

Слави Трифонов отстъпи парламентарното ръководство на ИТН на Тошко Йорданов

“За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента – време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот. И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно – въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си”, написа Трифонов. Целият пост можете да прочетете по-долу:

Източник: FB/Слави Т. Трифонов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции