<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След АПИ, и общината отрече да е слагала мантинелата на пътя край Своге

31 Август 2018
0 6243

“Мантинелата на фаталния завой на пътя край Своге не е поставена от общината”, каза в петък пред бТВ зам.-кметът на Своге Валентин Михайлов. Според АПИ мантинелата на това трасе е сложена там от общината, а не от тях.

 

Тя не била част от проекта. “Нямаме информация за еластичната ограда. Няма информация за предпазното съоръжение, никаква информация”, категоричен е Михайлов. По думите му цялата документация е иззета от сградите на общината във връзка с разследването. “Експерти могат да установят много лесно кой е сложил предпазната ограда”, смята Михайлов. Той уточни, че не знае от кого е поставена.

 

Зам.-кметът на града е един от първите, които пристигат на място след инцидента край Своге и помага на пострадалите. “Беше наистина страшно, надявам се по някакъв начин всички участници да сме помогнали в спасяването на хората”, коментира той. Междувременно около 10 ч. в петък фаталното трасе от пътя край Своге ще бъде затворено за движение по искане на Прокуратурата и следствието, за да бъдат взети нови проби от пътната настилка. Материалът е необходим за изготвянето на назначените от следствието експертизи.

 

Срокът е съкратен, защото от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) са поискали веднага да асфалтират пътя. Ремонт обаче няма да се извършва, докато не се съберат всички необходими за разследването данни, защото полагането на нов асфалт може да заличи следите, обясниха още от главната прокуратура.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции