<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След болничния, правителството предлага да се орежат и дните за лечение вкъщи

18 Ноември 2019
0 2661

След като без официално да е заложено в бюджетните закони за следващата година, нито да е минало през тристранния съвет за сътрудничество, съветът на управляващата коалиция реши да си плащаме първия ден от болничния, сега ГЕРБ и Обединени патриоти обмислят намаляването на дните престой за лечение вкъщи, съобщава ClubZ.

 

Това става ясно от изявление на министъра на социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНР.

 

Първият ден от болничните няма да се плаща

 

"Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица. Сега той е 14 дни, може да се ограничи до 7", заяви Петков.

 

Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените, подчерта още Петков.

 

По думите му това предложение все още подлежало на обсъждане. Заради него двата най-големи синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ обявиха стачна готовност.

 

Синдикатите са готови на бунт заради идеята първият ден от болничния да не се плаща

 

За това не работодателят, а работникът да поемат първите дни от болничния си отдавна настоява бизнесът.

 

Самото предложение дойде изневиделица – бе съобщено на "трибунка" в кулоарите на Народното събрание от представители на ГЕРБ и ОП. И до момента двете формации от управляващата коалиция не казват от чия страна е дошло то.

 

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции