<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Официално от ...

Кобрата загуби достойно от Джошуа след 9 рунда и 4 нокдауна (видео)

13 Декември 2020
0 20035

Кубрат Пулев не успя да победи Антъни Джошуа и да стане световен шампион в тежка категория в професионалния бокс. Българинът беше нокаутиран в 9-ия рунд пред 1000 души в зала „Уембли“ в Лондон.

Британецът четири пъти прати в нокдаун българският боксьор и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата.

“Беше труден мач. “Уембли Арена“, чувате ли ме? Нека вдигнем малко шум. Чухте какво говорехме в петък, но тук трябва да говорим по-малко. Направих това, което мога най-добре – да вкарвам удари в комбинации”, коментира Джошуа след мача. 

В срещата бяха заложени четири от петте пояса в тежка категория, които остават притежание на британеца – на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF).

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа почти се сбиха на кантара преди мача (видео)

Кобрата загуби достойно от Джошуа след 9 рунда и 4 нокдауна (видео)

Петият пояс, който липсва в колекцията на Джошуа, за да стане абсолютен световен шампион, е този на Световния боксов съвет (WBC) и принадлежи на друг британец – Тайсън Фюри. Вероятно това ще бъде следващият съперник на днешния победител.

За Кубрат Пулев това беше трети опит да стане световен шампион в тежка категория. През 2014 г. той записа загуба от Владимир Кличко, а през 2017 г. се отказа няколко дни преди мача с Джошуа заради тежка контузия.

Джошуа, който е с 8 години по-млад от българина, има 24 победи. Единствената загуба, която записа, беше срещу Анди Руис през юни 2019 г., когато загуби поясите. В реванша през декември същата година, той отново стана световен шампион.

Самият Пулев не е обявявал, че загубата ще го откаже от професионалната кариера, но трудно ще му се отдаде възможност за още един мач за световните титли. Пътят до подобна среща трае над 2 години.

Източник: bTV

Снимка: Sky Sports

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции