<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37974" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След катастрофа с дете, искат обезопасяване на пешеходната пътека на бул."Цар Борис III"

06 Юни 2019
0 1853

Обезопасяване на пешеходната пътека на  бул. "Цар Борис III", на която в петък беше блъснато и загина 15-годишно момче, искат живеещите в района. Те внесоха подписка в Столична община с искането, съобщава Dnes.bg.

 

 

""

 

 

Внесеното искане е с над 1 200 подписа от граждани, събрани само за няколко часа на спирката. Майката на загиналото дете също се е подписала, като е помолила да не се позволява повече на това място да умират деца.

 

 

15-ГОДИШНО МОМЧЕ ЗАГИНА, СЛЕД КАТО БЕШЕ ПОМЕТЕНО ОТ КОЛА НА СТОЛИЧЕН БУЛЕВАРД

 

 

Исканията в подписката са да бъдат поставени ограничения за намаляване на скоростта на автомобилите по бул. „Цар Борис Трети“, като КАТ да прецени дали да се сложат знаци или да се сложат камери. Второто искане е да се сложи повдигната пешеходна пътека и то не само на спирка „Нишава“, а на всички пешеходни светофари по булеварда.

 

 

ШОФЬОРЪТ, КОЙТО УБИ МОМЧЕ В СОФИЯ, НЕ Е АРЕСТУВАН

 

 

""

 

 

Освен до кмета на София и до Столичния общински съвет хората от района са внесли копие до премиера Бойко Борисов, като искането ще бъде изпратено и до министъра на транспорта и на вътрешните работи.

 

 

НОВИЯТ БУЛЕВАРД ВЪВ ВАРНА ОТВОРИ БЕЗ ДА Е ГОТОВ, КРИЕ РИСК ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ

 

 

Диана Димитрова, която е инициатор на подписката обяви, че ако пешеходната пътека не бъде обезопасена в кратки срокове, живеещите ще бъдат принудени да блокират движението по бул. „Цар Борис Трети“.

 

 

"Преди да бъде блъснато и убито момчетото в петък, в района на спирката само за месец са станали още два тежки инцидента – единият на 8 март, когато водач на БМВ, загубил контрол с над 100 км в час помита мантинелата и се качва на тротора на спирката. „Само удара в стълба на светофара попречи да бъдат пометени чакащите хора. Всички залягахме отдолу да видим дали има трупове“, обясни Димитрова.

 

 

"На 23 април на същата спирка, но от другата страна, се е забила пияна шофьорка, която за малко да помете момче. На всички тези случаи ние сме свидетели – и накрая този смъртен случай на детето на 31 май, виждаме ги от балкона си", разказа още Диана Димитрова.

 

 

По думите й зеленият сигнал за пешеходците на светофара е изключително краткотраен и ако човек върви бавно, защото е възрастен или с увреждания, той не може да пресече от едната до другата страна на зелено.

 

 

„Ние няма да върнем детето, това е тежкото! „Затова нека всеки от властта сам да си сложи на съвестта тази тежест – колко е той е отговорен за такова елементарно нещо като една повдигната пешеходна пътека, казва Диана Димитрова, която недоумява защо за подобно искане трябва да се стигне чак да премиера и до министрите.

 

 

Тя е категорична, че живеещите в района няма да проявят търпимост. „Няма да гледам повече майки да пищят, че са видели детето си размазано. Това просто няма да го позволим! Всички са настръхнали и това нещо трябва да се случи“, заяви Диана Димитрова.

 

 

 

Източник: Dnes.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции