<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ким Чен Ун де...

След като бе обявено, че Ким Чен Ун е в кома, Северна Корея пусна негови снимки

26 Август 2020
0 5759

Северна Корея публикува нови снимки на лидера Ким Чен Ун само дни, след като южнокорейски дипломат заяви, че той е в кома, пише Daily Mail.

Диктаторът беше показан на среща на политбюрото на Работническата партия, съобщи държавната Корейска централна информационна агенция. На срещата той призовал за профилактика срещу коронавируса.

Снимките обаче не могат да бъдат проверени за датата им.

Те се появяват два дни, след като Чанг Сонг Мин от Южна Корея заяви, че Ким е в кома от април, като изявите му са фалшиви.

След като бе обявено, че Ким Чен Ун е в кома, Северна Корея пусна негови снимки

Дипломатът смята, че през това време Ким Йо Чонг, по-малката сестра на севернокорейския лидер, се готви да поеме властта в страната. Преди дни бе съобщено, че брат ѝ вече е делегирал някои от своите правомощия.

Ким Чен Ун делегира част от правомощията си на сестра си Ким Йо Чен

Според Сеул, Ким Йо Чонг сега отговаря за външната политика към САЩ и Южна Корея. Ролята, която не е потвърдена, ще я накара фактически да бъде на второ място в управлението на страната.

След като бе обявено, че Ким Чен Ун е в кома, Северна Корея пусна негови снимки

Чанг заяви, че подобен ход е безпрецедентен в историята на Северна Корея и че такъв може да се случи само при два сценария – ако Ким е тежко болен или е имало преврат.

Според южнокорейския дипломат, става дума именно за влошено здравословно състояние.

Това би означавало, че всички публични изяви на Ким са фалшифицирани, включително и на партийната среща миналата седмица.

Ким Чен Ун, за когото се казва, че е на 36 години, е виждан на живо едва няколко пъти тази година на фона на спекулациите от април, че е в тежко състояние след сърдечна операция. Въпреки че се е появявал на публични места няколко пъти оттогава, графикът му с прояви драстично се е свил.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции