<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господар на с...

След скандала с полицейското гориво: Възстановиха на работа уволнените служители на „Лукойл“ в Павликени

22 Декември 2017
0 40021

След като служители на бензиностанция „Лукойл“ в Павликени бяха уволнени при разкрития за измами с гориво на бензиностанцията, те бяха върнати отново на работа.

 

 

Припомняме, че разследване на "Господари на ефира" установи кражба на голямо количество гориво от страна на местни полицаи. Служителите на бензиностанцията бяха уволнени, защото на заснетите кадри се вижда как те самите пълнят в туби и бутилки от минерална вода служебно гориво на МВР на полицаи от Районното управление в града.

 

ПОЛИЦАИ КРАДАТ СЛУЖЕБНО ГОРИВО 3 – КЪДЕ ПОЛИЦАИТЕ КРИЯТ ПЛЯЧКАТА

 

След като "Господари на ефира" започнаха да излъчват скандалните кадри, собствена проверка започнаха и полицията и прокуратурата, в резултат на което бе уволнен с министерска заповед началникът на РУ- Павликени, и още трима служители на управлението, прокуратурата започна досъдебно производство и бе назначен нов шеф на павликенските полицаи. В разгара на скандала пострадаха и петимата служители на бензиностанцията, който бяха отстранени от работа от ръководството на „Лукойл- България“.

 

Те обаче поискаха да защитят себе си и правата си в нарочен репортаж на Господарите, който бе излъчен на 5 декември.

 

Пред камерата управителката Миглена Цанева, която е работи от седем години в обекта, сподели, че осъзнава вината си, че не е упражнила контрол върху своите колеги, но вече е понесла санкциите си. Пред репортерския екип тя заяви, че наливането на служебен бензин в туби е масова практика и се случва и на други такива бензиностанции в страната. „И нека хората, които така нарушават правилата, също да понесат наказания, както ги понесохме и ние“, призова Цанева.

 

ПОЛИЦАИ КРАДАТ СЛУЖЕБНО ГОРИВО 6: МЪЛЧАНИЕТО НА ГЕРОИТЕ

 

Останалите уволнени служители също разкриха пред камерата, че тази порочна практика продължава вече седем- осем години и че първоначално те самите са давали отпор на поицаите и са им обяснявали, че в тяхната работа е абсолютно забранено да наливат в пластмасови туби и съдове гориво. „Просто ни е страх да им откажем – идват шефовете и на полицията и на пожарната, това е малък град и просто ни е страх да им откажем!“, споделиха уволнените. „Нося голяма вина, че не съм информирал ръководството на компанията. Но не съм вярвал, че полицаи, които трябва да пазят нас, самите те може да крадат!“, не скри възмущението си единият от мъжете.

 

Служителите се оплакаха, че са с опетнени имена и семейства, и че така трудно ще си намерят работа в града. Те поискаха от компанията или да ги възстановят отново на бензиностанцията, или да им се заплатят обезщетения за години редовна работа към „Лукойл- България“.

 

Две седмици по-късно петимата отново са на работните си места в същия обект. Миглена Цанева, Иван Милчев, Ивайло Тодоров, Тодор Радев и Валентин Стефанов са били възстановени на досегашните си безсрочни трудови договори и вече трети ден пълнят гориво на бензиностанцията. „Обадиха ни се да се върнем, не сме коментирали нищо повече и от 19 декември сме отново на работа“, сподели Тодоров.

 

За хората това се оказва и коледен подарък, а по думите на Тодоров, за тези три дни никой не е посмял да ги притеснява и да иска да наливат бензин в туби или бутилки.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции