<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия разраб...

Служебният здравен министър не иска да подкупва хората с кебапчета и лотарии, за да се ваксинират (видео)

19 Юни 2021
0 372

Разпоредил съм на сайта на министерството да се качат абсолютно всички регистрирани нежелани реакции от ваксините у нас. Не съм антиваксър, но не искам да подкупвам хората с кебапчета и лотарии, за да се ваксинират. Искам това да е информиран избор.

Това каза пред Нова здравният министър от служебното правителство д-р Стойчо Кацаров.

Русия разработва лекарство срещу коронавирус под формата на дъвка

Служебният здравен министър не иска да подкупва хората с кебапчета и лотарии, за да се ваксинират (видео)

“Не виждам как може да се дърпаш и да не искаш да помислиш за живота си. Никой не гарантира, че ще изкарате леко коронавируса. Помислете за себе си и близките си. Поставате си вкасина. Ето, аз съм си поставил ваксина и съм тук жив и здрав”, добави служебният министър.

В момента няма нито един аналитичен доклад за развитието на коронавируса у нас. Нямаме никаква информация колко хора са се срещнали с вируса, какви грешки сме допуснали през изминалата година, защото със сигурност са допуснати грешки и трябва да ги анализираме, за да не ги допускаме отново. Специалистите казват, че есента ни очаква нова вълна. Дай Боже да няма, но ние трябва да подготвим здравната система. Относно мерките и затварянията – там трябва да действат специалистите, а не политиците. Колкото по-малко се месят политиците в този процес, толкова по-добре”, каза още той.

“Най-добрият начин да не затваряме нищо е да се ваксинираме. На мен много ми харесва, че последните дни се ваксинират много възрастни хора. В началото на годината имаеш недостиг на ваксини и имаше скандал около една от ваксините. Нямаше и информационна кампания. Може би това доведе до един скептицизъм относно ваксинацията. Започваме една кампания с помощта на ЕК, с която ще разясним, че ваксинацията е едиснтвения начин да се предпазим”, сподели още д-р Кацаров.

“Експертите очакват нов пик на коронавируса през есента. Аз не мога да го обещая, нито да обещая, че няма да има нов пик. Може да има още и през лятото. Нещото, което ми липсва, е оценка на това колко души са се срещали с вируса. За съжаление не е направено нищо такова до този момент”, обясни министърът.

Снимка: Булфото
Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции