<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Случаят със запаления автомобил на журналистката Зорница Акманова стигна до Съвета на Европа

21 Ноември 2017
0 3731

Съветът на Европа прие сигнала на Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) за инцидента със запаления автомобил на Зорница Акманова, репортер от предаването ни. Случаят е регистриран на платформата за защита безопасността на журналистите. Системата действа като механизъм за ранно известяване за случаи, по които институцията може да реагира.

 

 

ЗАПАЛИХА КОЛА НА РЕПОРТЕР НА ГОСПОДАРИТЕ СЛЕД РЕПОРТАЖ ЗА СЪМНИТЕЛЕН АВТОСЕРВИЗ

 

На 4 октомври 2017 г. автомобилът на Акманова беше запален в Карлово. На следващия ден във връзка с инцидента полицията задържа Пламен Димитров, собственик на автосервиз в града.

 

АВТОМОНТЬОРЪТ, КОЙТО СИ ИЗМИСЛЯ ПОВРЕДИ, СЕ ОПЛЕТЕ В ЛЪЖИ

 

Часове преди палежа местните власти затварят автосервиза на Димитров, след като според репортажи на Акманова бизнесменът е участвал в измами спрямо свои клиенти. Акманова твърди, че на няколко пъти е получавала заплахи да спре да журналистическите си разследвания за бизнеса на Димитров.

 

 

На 9 октомври Димитров беше освободен под гаранция с обвинение в измама на един клиент, но без обвинения във връзка с палежа на автомобила на Акманова и заплахите, които тя твърди, че е получавала.

 

 

От Съвета на Европа отбелязват, че палежът на колата на Акманова е трети случай на заплахи или насилие спрямо екипа на „Господари на ефира“ само през 2017 г.

 

През юли репортерът Димитър Върбанов обяви, че е бил заплашван от строителна фирма, след като негов репортаж показва опасни условия на труд на строеж във Велико Търново. Няколко месеца по-рано колежката му Ева Веселинова пък беше нападната, докато подготвяше репортаж за предполагаеми измами от страна на пазарджишка строителна фирма.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции