<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38673" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Собственик на имот в "Младост" прегради пътя на жителите към спирка (снимка)

29 Юни 2019
0 4868

Собственик на имот, намиращ се в зелена площ между блокове в непосредствена близост до метростанция "Младост"1, прегради мястото с ограда, пише "Сега".

 

 

Живущите в района ще бъдат затруднени да стигат до спирката и до централния булевард "Андрей Сахаров". Един от близките блокове до градинката е бл.73, поради което и мястото вече стана известно като "градинката пред бл. 73.

 

 

СТРОЕЖИ, ТРАМВАЙ И БУЛЕВАРДИ В ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ НА КВ. "МЛАДОСТ"

 

 

""

 

 

"Вече достъпът до метрото и булевардът е силно ограничен. Пътеките, които всички граждани ползваха, вече са прекъснати. По време на ограждането бе унищожено и едно дърво, което дори не е в границите на имота. Ама понеже пречеше на багера, който дълбаеше дупки за колчетата, та го кръцнаха без много да му мислят", съобщиха граждани във "Фейсбук", които публикуваха и снимки на поставената ограда.  

 

 

ЖИТЕЛИ НА "МЛАДОСТ" ИЗЛИЗАТ НА НОВ ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ЗАСТРОЯВАНЕТО

 

 

 

В четвъртък Столичният общински съвет отмени собственото си решение от декември м.г. да урежда сметки по регулация със собственичката терена. Преди кметът Йорданка Фандъкова да предложи отмяната, се проведеха два протеста на живущите в района, които искаха столичната администрация да не позволява инвеститорът да реализира идеята за строителство на хотел, жилищна сграда, а общината да направи нова улица, която да облекчи трафика от бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Йерусалим", но за сметка на съществуваща зелена площ.

 

 

ЖИТЕЛИ НА "МЛАДОСТ" 1 ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ПРЕМАХВАНЕТО НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

 

 

Същевременно инвеститорът отрече пред "Актуално", че иска да строи хотел и обвини Фандъкова, че прави политика на гърба на компанията. От фирмата, чиято управителка е собственик на мястото, смятат да се обърнат към съда заради случилото се, след като в четвъртък заявиха, че имат разрешение за строеж на търговска сграда, а Столична община е инициирала план, даващ право на свързано застрояване на два урегулирани поземлени имота пред блок 73 и нова улична регулация. 
 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции