<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38395" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как жив...

Спасиха два бели кита, използвани като атракция в шоу програми (видео и снимки)

20 Юни 2019
0 2291

Родени в дивата природа, два 12-годишни бели кита били използвани като атракция в шоу програми в продължение на години, пише ВВС.

 

 

След огромен натиск върху британската фирма, която управлява аквариума, двата кита от вида "Белуга" били спасени от годините в плен и ще имат нов дом.

 

 

""

 

 

ДЕЛФИН МОЛИ ВОДОЛАЗИ ЗА ПОМОЩ (ВИДЕО)

 

 

Той е на около 6000 мили от Шанхай, в залива Клеттсвик, а тяхното дълго пътуване ще включва камион и ферибот. Китове ще прелетят половината земно кълбо в специални контейнери.

 

 

""

 

 

„Ние работим с морските бозайници през последните 18 месеца, за да сме сигурни, че ще бъдат подготвени и готови за дългото пътуване“, казва Анди Бул, ръководител на британската благотворителна организация „Sea Life Trust“.

 

ДЕЛФИН УЧИ МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ ДА ПЛУВА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Мястото е първото в света открито водно убежище за Белуга и ще "осигури по-естествена среда и по-диви местообитания за тези удивителни китове", твърдят природозащитниците.

 

 

Заливът, който е с размери от 32 000 кв.м. ще осигури защита и постоянно наблюдение на двата женски кита. Смята се, че те няма да могат да оцелеят сами в дивата природа.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции