<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видим резулт...

Спасиха куче от сигурна смърт в Шумен

26 Февруари 2016
0 8259

Добри хора спасиха куче в нощна акция. Животното паднало в шахта при от т.нар. "катакомби" на Шумен, но за щастие било чуто от случайно минаващи от там тийнейджъри.

 

Младежите (5-6 момчета на около 15-16 г.) карали велосипеди около 20:00 ч. в тъмния тунел, съобщава сайтът Топ Новини. Много навътре чули стенанията на кучето и го видели на дъното на дълбоката почти 3 метра дупка. Веднага се обадили на тел 112. На място била пратена пожарна кола. Веднага било съобщено и на управителката на местния приют Мария Маркова, която също сформирала екип.

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ДОБРИ ПРИМЕРИ НА САЙТА GOSPODARI.COM

 

"Почти 10 минути вървяхме навътре в тунела пеша. Дупки, камъни, паднали панели и необезопасени шахти имаше по целия път", разказва Маркова. Водели ги тийнейджърите с колелетата. На дъното на шахтата лежало вече съвсем без сили кучето. Вероятно е било там поне от седмица, защото било абсолютно обезводнено. До него лежало друго куче, вече мъртво.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ СЕСЛАВЦИ

 

"Според мене то не очакваше вече някой да го спаси", разказва Мария. Но като я видяло до себе си скочило и се опитало по нея да се изкачи и да се измъкне от дупката, после пак паднало. 

 

Според управителката на приюта Мария Маркова, отвън пред тунела чакала пожарна кола с готовност да помогне със стълба, ако се наложи. Двама служители от приюта и двама доброволци обаче се справили сами с въжета. Маркова е била спусната в шахтата, завързана през раменете с въже. Вътре успяла да завърже с друго въже вече почти умиращото куче, видимо домашно, порода вълчар. После са били изтеглени пак с въжета. В акцията е участвала и природозащитничката Мартина Минчева, която осигурила снимките от спасителната акция. 

 

""

 

Спасителите успели с въжета първо да изтеглят Маркова, а после и четириногото. В момента то е в приюта край Шумен. 

 

"Литър вода изпи като го докарахме", казва Мария Маркова. Кучето вече се и хранело от шепата й.

 

"Първата ни работа ще е д-р Христомир Христов да провери дали е чипирано, после ще търсим стопаните му", казва още управителката на приюта. Според нея най-вероятно четириногото е било домашно, изгубило се е или е било прогонено и е паднало в ямата. То е мъжка немска овчарка. 

 

Ако общината не обезопаси този вход, съдбата на това четириного може да бъде последвана от паднало в шахтата дете, коментира Маркова. В тунела дори няма покритие на мобилните телефони и ако човек падне в подобна яма и е сам, измъкване няма.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции