<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спецпрокуратурата започна да претърсва офиси на Иво Прокопиев заради делото за "Каолин"

12 Юни 2019
0 874

Спецпрокуратура влезе в офис сграда на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание, съобщи Dir.bg. В нея има офиси на "Алфа финанс холдинг", свързана с бизнесмена Иво Прокопиев. 

 

 

 

Припомняме, че се води разследване за пране на пари във връзка с продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие "Каолин". Предполага се, че това е причината за претърсването на офиса на "Алфа финанс холдинг". 

 

"Получихме разрешение за претърсване в офиса на "Алфа финанс консултинг". Целта е документи, които считаме, че са необходими за разследването. Считаме че са свързани с покупко-продажбата и трансакциите, свързани с акциите на "Каолин". Не касаят издателска дейност или медийни компании на обвиняемите", заяви Димитър Франтишек от спецпрокуратурата.
 

Прокопиев е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата, където посредник беше друга негова фирма – "Булброкърс". Тя обаче е на друг адрес.

 

Срещу Прокопиев се води и друго разследване – за пране на пари, свързано с приватизацията на "Каолин". То е в Софийската градска прокуратура. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от "Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор. Според медията разследването на спецпрокуратурата също е свързано с продажбата на "Каолин".

 

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции