<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22184" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спецсъдът решава дали Ценко Чоков и хората му да останат окончателно в ареста

07 Юни 2016
0 17621

"Очаквам, че Апелативният специализиран съд ще потвърди задържането под стража на обвиняемия Ценко Чоков и членовете на престъпната му група. Налице са всички предпоставки за прилагане на най-тежката мярка за процесуална принуда", заяви пред БЛИЦ г-жа Даниела Попова, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Повод тя да бъде потърсена е предстоящото днес заседание на възивната инстанция на спецсъда, на което ще се разгледа въпроса с мерките за неотклонение на Ценко Чоков и обкръжението му.

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОДСЛУШВАЛА КМЕТА ЦЕНКО ЧОКОВ 2 МЕСЕЦА

 

"Налице е обосновано предположение за деянията, в които са обвинени Ценко Чоков и останалите членове на групата. Освен това има реална опасност обвиняемите да извършат ново престъпление, ако са на свобода. По тази причина съм убедена, че Апелативният специализиран съд ще уважи искането на прокуратурата за постоянното им задържане", подчерта г-жа Попова. 

 

НАМЕРИХА СТАДО ЕЛЕНИ В ДВОРА НА ЦЕНКО ЧОКОВ

 

Спецмагистратите са напреднали и по второто направление на разследването срещу Чоков и бандата му – имотните измами, пише още БЛИЦ. Според техни източници в схемата за незаконно прехвърляне на имоти е участвал нотариус и неговият помощник. Много е вероятно в близките дни те да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

 

Прокуратурата смята, че  кметът на село Галиче е ръководел организирана престъпна група за имотни измами, заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди, която е действала на територията на селото, припомня БНТ.

 

АРЕСТУВАХА КМЕТА НА ГАЛИЧЕ И СИНА МУ В СПЕЦАКЦИЯ

 

Чоков, синът му и още 6-има души бяха арестувани, след като са били разследвани от 2015 г. Единият от тях обаче – общинският съветник и бивш кандидат за депутат от ДПС Касъм Касъмов, вече е на свобода. Прокуратурата поиска постоянно задържане под стража за всички заловени. Преди 5 дни софийските магистрати отложиха заседанието. На първа инстанция те бяха оставени в ареста.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции