<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спрецпрокуратурата поиска постоянен арест за Миню Стайков

07 Май 2019
0 451

Алкохолният бос Миню Стайков да остане за постоянно в ареста, поиска специализираната прокуратура. Поводът е новото обвинение за деклариране на неверни данни с цел да се получат средства от еврофондове, което му бе повдигнато миналата седмица, съобщава Mediapool.bg.

 

 

""

 

Стайков е в ареста от 8 месеца по друго обвинение – за държане на контрабандни цигари и данъчни престъпление. По закон той трябваше да бъде освободен, тъй като изтича максималният срок за задържането под стража, но с новото обвинение арестът може да бъде удължен.

 

 

АЛКОХОЛНИЯТ БОС МИНЮ СТАЙКОВ Е В АРЕСТА ЗАРАДИ НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ

 

Прокуратурата твърди, че дружества, свързани със Стайков, са получавали неправомерно средства от европрограми за земеделие. Става дума за пари, отпускани за развитие на селските и райони и засаждане на нови лозя.

 

 

ИСКАТ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МИНЮ СТАЙКОВ, ТЪРСЯТ СИНА МУ В ЕВРОПА

 

 

Акцията за злоупотреба с еврофондове съвпадна искането на адвокатите на Стайков прокурорът по делото за контрабандните цигари Ангел Кънев да си направи отвод. Защитата на бизнесмена твърди, че Кънев е заинтересован от изхода на това дело, тъй като преди години е купувал земи от фирма, свързана с основния му конкурент в алкохолния бизнес – "Винпром Пещера".

 

Справка в Имотния регистър показва, че дружеството "Омега Агро Инвест" е продало на Кънев нива край Поморие. Фирмата е регистрирана през 2010 г., а едноличен собственик на капитала тогава е "Винпром Пещера" АД. През следващите години са правени множество промени в регистрацията, като последната е от началото на април. В момента собственик се води. "Агрион Инвест", а делът на "Винпром Пещера" е прехвърлен на дружеството "Уинслоу Ленд Инвест" през 2013 г. Впоследствие тази фирма сменя името си на "Агрион Инвест", както се нарича и до днес.

 

Искането бе определено от прокуратурата като опит Кънев да бъде отстранен от делото и според държавното обвинение няма причина той да се оттегля.

 

 

През 2016 г. и 2017 г. прокурор Ангел Кънев е закупувал земеделски имоти в землищата на с. Малък Манастир, община Елхово, на с. Планиново, община Тополовград и на с. Козичино, община Поморие, включително и чрез търгове, провеждани на сайта на фирма "Агрион". Както тези, така и други притежавани от него земеделски имоти (закупувани от частни лица), са придобити на пазарни цени и плащанията по всички сделки са извършвани по банков път.

 

 

Източник: Mediapool.bg.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции