<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всеки девети ...

Спряха клиничните тестове на Covid-ваксината на “Johnson&Johnson” заради заболяване на участник

13 Октомври 2020
0 2214

От компанията “Johnson & Johnson” обявиха, че временно спират клиничните изпитания на ваксината си за Covid-19, за да разследват дали тя има връзка с необяснимо заболяване у един от участниците, пишат световните медии, цитирани от bTV.

Това е второ спиране на клинични тестове на анти-Covid ваксина на голяма фармацевтична фирма, след като преди месец от компанията “AstraZeneca” обявиха, че ще спрат изследванията заради появата на страничен ефект при пациент.

Спряха тестовете на ваксината срещу коронавирус на Оксфорд и AstraZeneca

Тогава британският здравен министър Мат Ханкок увери, че това е стандартен процес в клиничните изследвания и не възпрепятства разработването на ваксината.

Спряха клиничните тестове на Covid-ваксината на &#8220;Johnson&#038;Johnson&#8221; заради заболяване на участник

Всяко бъдещо дозиране и поставяне на експерименталната ваксина на “Johnson & Johnson” е спряно, докато се установи точно как се е разболял участникът. Целта на компанията е да привлекат 60 хил. души, които да се включат в клиничните изпитания на медикамента.

От компанията не публикуваха допълнителна информация какво точно е заболяването на техния пациент. Състоянието му се разследва от независим медицински експертен съвет, както и от лекарите на фармацевтичната компания.

“Трябва да уважим личното пространство на нашия участник. Също е важно да разберем всички факти преди да споделим каквато и да е допълнителна информация за заболяването му“, коментират от компанията.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции