<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стотици се включиха в походa в памет на алпиниста Боян Петров

20 Май 2018
0 10977

Стотици се събраха тази сутрин в столичния квартал "Княжево" и тръгнаха на поход до Копитото в памет на Боян Петров. Приятели на алпиниста, познати и непознати, ще извървят маршрута, по който той е тренирал преди покоряването на всеки връх.

 

"ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" ИЗКАЗВАТ ПОЧИТТА СИ КЪМ ГОЛЕМИЯ АЛПИНИСТ БОЯН ПЕТРОВ

 

Организацията е стройна, има полицаи от Столичната полиция и доброволци от Червения кръст, съобщава БГНЕС. Трасето е 2,5 км, но денивелацията е между 600-700 м.
 

Жената до Боян Петров Радослава Ненова също участва в похода. Тя помоли всички да бъдем щастливи, защото според нея "сега Боян е на по-хубаво място". По средата на трасето има дневник, към който всеки може да добави нещо от себе си.

 

Издирването на Боян Петров бе прекратено на 16 май. Алпинистът изчезна под връх Шиша Пангма в Хималаите на 3 май. На 16 април, преди да започне изкачване на върха, за последен път споделя във Facebook:  "От прозореца ми в Тингри се открива страхотна гледка към гигантите Еверест и Чо Ойю, но първата ми цел е джуджето Шиша Пангма. Тръгваме към базовия лагер утре рано сутринта", пише той.
 

Алпинистът Боян Петров към 2017 г. е българският височинен алпинист с най-много, общо 10, изкачени върхове над 8000 м.

 

 

Източик: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции