<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Страхотен Гришо победи Гофен и отива на финал в Ротердам

17 Февруари 2018
0 3350

Григор Димитров успя да се класира за финала на турнира от ATP 500 в Ротердам, след като надви белгиеца Давид Гофен след 6:3, 0:1 и отказване на белгиеца.

 

Той ще срещне в сблъсъка за трофея победителя от другия 1/2-финален сблъсък между Роджър Федерер и Андреас Сепи. Това бе и седми сблъсък между двамата на ниво ATP, като до момента нашенецът има 6 победи над Гофен. Както е известно през миналата година именно белгиецът елиминира хасковлията на 1/4-финалите на същия турнир. Финалът е първи за българина в надпреварата на холандска земя, пише tennis.bg.

 

Първият сет започна по превъзходен начин за българина и той бързо стигна до пробив в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1 в геймовете. След това успя да го затвъри без особени трудности и така с още един гейм пред своя опонент. Последният девети гейм на първия сет бе доста инфарктен, тъй като на Григор му се наложи да спаси цели четири точки за пробив, а освен това изтърва аванс от 40:0 и пропусна пет сетбола преди да спечели частта. След първия гейм на втория сет белгиецът получи проблем, който го принуди да се откаже. Той бе ударен в окото и не успя да продължи срещата. 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции